Rasinfo

De Poolse herder

Ook Polski Owczarek Nizinny genoemd ( afgekorting PON). De naam zegt het al ze komen uit Polen. Het is een langharig middel grote hond met een sterk karakter. Vroeger werd dit ras gebruikt om de kuddes schapen bij elkaar te houden.

Naast de leuke uitstraling zijn ze vrolijk en leergierig.

Ze vinden het erg leuk om voor de baas te werken. Apporteerspelletjes flybal of behendigheid daar lopen ze warm voor. Ze kunnen het goed samen met kinderen en honden. Tegenover vreemde zijn ze iets wantrouwend, maar zodra het goed voelt zullen ze alle de aandacht opeisen.

De vacht is langharig en moet wekelijks met een grove kam los gekamt worden.

In het kort is de pon een middel grote hond met een heerlijk karakter in een compact jasje.

 

De Portugese Waterhond

Portugese waterhond

Het is een ras dat erg energievol is, maar ze zijn ook erg intelligent. Het zijn honden die je veel kunt leren. Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze zijn erg intelligent en willen graag werken voor de baas. De honden zijn goed te herkennen aan hun uiterlijk en ze zijn ook lief voor kinderen. De honden hebben wel de nodige energie die zij goed kwijt moeten kunnen, een huis met een flinke tuin is voor de Portugese waterhond zeker aan te raden.

Geschiedenis van de Portugese Waterhond

De Portugese Waterhond (PWD als afkorting) werd vroeger gebruikt aan boord van de Portugese vissersboten. Hij was het manusje van alles, haalde netten binnen en zwom van de ene boot naar de andere.
Het leeuwmodel heeft voor deze functie een oorspronkelijke functie, om hart en longen te bedekken zodat dit warm blijft en de rest kort zodat hij niet te zwaar wordt met al dat waterEen veelzijdige, leergierige en vriendelijke hond, zeer geschikt voor sportieve gezinnen. 

 

Karakter

De Portugese Waterhond is zeer intelligent, toegewijd, trouw, en zeer alert. Omdat hij zo alert is, maakt het hem zo goed als een waakhond.

Temperament

De Portugese Waterhond is erg leuk en lief en geniet van het gezelschap van anderen. Dit ras kan goed met kinderen. De Portugese Waterhond moet niet worden vertrouwd rond kleinere en meer passieve dieren.

 

Verzorging

Dit ras heeft een zeer dikke en hechte vacht die gemakkelijk verstrikt kan raken, dus dagelijks kammen wordt aanbevolen.

 

Vacht

De Portugese Waterhond verhaard weinig en is ideaal voor mensen met een allergie. De vacht kan golvend of krullend en heeft wel wat verzorging nodig.

 

Trainen en opvoeden

Hij doet het goed in gehoorzaamheid en behendigheid. De Portugese Waterhond is ook zeer levendig en dat maakt hem soms behoorlijk eigenwijs. De baas moet stevig maar toch zacht zijn. Dit ras is zeer bereid om te leren en met de juiste opvoeding zal dit ras het zeer goed doen.

 

Activiteit en bewegen

De Portugese Waterhond doet het goed in een familiale omgeving en kunnen zowel binnen als buiten zeer actief zijn . De Portugese Waterhond houden er van om te joggen en zou een prachtige metgezel voor een actieve baas.

 

 

Schofthoogte: Reu 50-57cm, Teef 43-52cm
Gewicht: Reu 19-25 kg, Teef 16-22 kg