Wij zijn gespecialiseerd in het trimmen

van o.a. Schnauzers, Labradoodles en goldendoodles, waterhonden,Setters, Bastaarden,Softcoat wheaten terriers, welsch springers spaniels en fox-terriers

Bij Susans Hondentrimsalon bent u op het juiste adres voor vakkundig en professionele vachtverzorging van uw hond.

Heeft u een rashond of een bastaard groot of klein iedere hond is welkom .

Wij werken volgens ras standaard maar ook wat passend is bij de vacht van uw hond, in overleg met de baas bepalen we het model van u hond . Er word altijd rekening gehouden met de leef omstandig heden van uw trouwe viervoeter.

In de trimsalon worden er verschillende technieken gebruikt.

De meeste Terriër rassen Schnauzers, Cairn Terriërs, Ruwharige Jack Russels of Teckels en de overige rassen en bastaarden met een ruwe vacht worden geplukt.

Dat wil zeggen dat de bovenste laag met een trim mes of met de hand word verwijderd, zodat er weer een nieuwe vacht ontwikkeld kan worden.

Wanneer u dit niet zou doen loopt u risico dat uw hond jeukklachten krijgt, en de huid gaat stukbijten. Het advies voor ruwharige honden is 4-8 maal per jaar.

Wij plukken plukvachten alleen in stripvacht.

Setters en spaniels en worden vaak gedeeltelijk uitgeplukt en met een effileer schaar uitgedund en gemodelleerd, om de mooie vacht structuur te behouden. Het advies voor setters en Spaniël vachten is 4-6 maal per jaar.

Poedels, Bichon Frise, Soft Wheaten Terrier Kerry Bleu terriërs en ook ras loze honden met het zelfde vacht types worden geschoren en geknipt. Het advies voor kniphonden is 4-8 maal per jaar.

Newfoundlanders, berner Sennen honden, Kees achtige en poolhonden en honden met een vergelijkbare vacht moeten ont wollen worden. Hier word tijdens de ruiperiode de onder wol verwijderd. Het advies voor ontwol vachten is 4-6 maal per jaar.

Langharige rassen kunnen ook bij ons terecht voor een periodieke was en borstelbeurt.

Ook kortharige honden kunnen erg verharen en knappen ook erg op als ze bij de trimster zijn geweest. Met speciaal gereedschap en een wasbeurt word zo veel mogelijk los haar verwijderd.

Al onze behandelingen zijn inclusief wassen, de oren reinigen, nagels knippen en als nodig is een anaalklier behandeling.

Heeft u een pup? Het is dan belangrijk om uw pup zo snel mogelijk te laten wennen in de salon, dat kan al vanaf het moment dat hij volledig is beschermd door vaccinatie .Meestal is dat rond 15 weken. Maak een gratis afspraak voor een wen en snuffel beurt en laat uw pup wennen om geborsteld te worden en laat hem kennis maken met uw trimster.

Tips
Geef u hond niet te veel eten voor de behandeling. Breng u hond zo droog mogelijk een natte vacht is vaak onhandelbaar. Vertel altijd als er bijzonderheden zijn zoals allergieën medische aandoeningen. Is u hond loops dan willen wij dat graag weten. Breng u hond altijd aan de lijn, honden met vlooien zijn niet welkom bij ons. Mocht u hond toch een vlo hebben dan word er een extra vlooienbehandeling gerekend.

De honden worden bij ons achtergelaten en het is niet mogelijk om bij de behandeling te wachten.

De honden voelen zich meer op hun gemak en zijn rustiger om behandeld te worden.

Wat kunt u in de tussen tijd doen als u hond behandeld word?

Een strand wandeling Strandpark Slijk-Ewijk

Park Lingzege daar kunt u heerlijk wandelen en een kopje koffie drinken of voor een lunch.

Winkelen Kronenburg Arnhem een leuk overdekt winkelcentrum

Dichtbij zijde dorpjes Elst (op donderdag ochtend markt) Bemmel ( op donderdag middag makt) Nijmegen Maandag markt de hele dag.

Mocht u niet tevreden zijn vertel het ons, bent u tevreden vertel het anderen. Voor vragen of advies kunt u altijd contact opnemen of loop rustig een keer de trimsalon binnen. Wij hopen u gauw te mogen begroeten.

Vriendelijke Groeten   Susan Zeestraten